ВитаФер® Торове – модерната технология на наночастиците

Ние предоставяме на вашето внимание ВитаФер®, листни торове произведени по съвременни технологии. Те са разработени въз основа на над 17 години опит в производството на висококачествени течни торове. Иновацията при тези торове се изразява във фрагментацията на съдържащите се хранителни вещества сведени до размера на наночастиците, както и използването на повишаващи ефективността помощни вещества включени във формулацията.

Какво са наночастиците?

 • Наночастиците са части от материята с големина до сто нанометра.
 • Един нанометър е равен на десет милиардни от метъра = 10-9 метра
 • Частиците са много пъти по-тънки от дебелината на косъм
 • Частици с много различни физични и химични свойства
 • Частици с далеч превъзхождаща разтворимост, химическа активност и потенциал за усвояване в сравнение с по-големи частици от същата субстанция

Какво постигнахме от фрагментацията на хранителните вещества до такива малки размери в торовете ВитаФер®?

По-ефективно усвояване на хранителните вещества

По-бързо и ефективно изхранване на растенията

По-интензивен растеж на растенията

Увеличаване устойчивостта на растенията при неблагоприятни условия

Увеличаване на съпротивителните сили при нападение от болести и неприятели

Значително подобрение на качеството и ефективността на  реколтата

 

Защо да изберете торове ВитаФер®?

Листното хранене на земеделските култури се превърна в неразделна част от модерното земеделие. То е от решаващо значение за увеличаване на добивите и качеството на произведената продукция.

Усвояването на основни хранителни вещества често е възпрепятствано поради недостиг на микроелементи, неправилно развитие на кореновата система, неблагоприятни почвени и климатични условия, например студ, горещина, суша, ниско или високо рН на почвата. Елементите доставени чрез листното третиране са на разположение за растенията веднага,  лесно и бързо се усвояват, когато са в подходяща форма. Поради това ефективността на храненето през листата е много по-висока, отколкото през почвата.
Бързо и целенасочено се предотвратява и контролира недостига на хранителни вещества, което е важно не само за поддържане на оптимален растеж на растенията, но също така и за подобряване усвояването на почвените торове.

С какво се отличават торовете ВитаФер®?

 • Идеален състав от макро и микроелементи,разработен въз основа на научни изследвания и селскостопански практики в целия свят
 • Най-високо качество на използваните компоненти по време на производството – всички материали използвани в производството на торове ВитаФер® са със ISO сертификати
 • Добавки, които подобряват качеството и ефективността

Анти-изпарители:

 • Редуцират изпаряването микро капките на работния разтвор преди достигане повърхността на листата
 • Удължават времето за абсорбиране на препарата от растенията
 • Гарантират висока ефективност на извършената процедура

Овлажняващи средства:

 • Стимулират ре-активацията на изсъхналия върху повърхността на листата разтвор. Дори повишената влажност на въздуха в утринните часове е достатъчна за да активира повторно поемането на ВитаФер
 • Удължават времето за абсорбиране на препарата от растенията

Вещества подобряващи прилепването към третираната повърхност (адхезия):

 • По-здраво закрепване на капките разтвор към листата и минимизиране на загубите от прокапване

Вещества, действащи на повърхността:

 

 • Отговарят за равномерното разпределение на течността върху листата
 • Особено важни при пръскане на култури с восъчен налеп – рапица, зеле, лук и др.
 • Подобряват ефективността на пестицидите при използване в резервоарна смес с ВитаФер

 

Изцяло хелатирани микроелементи EDTA:

 

 • Ефективно използване на всички хранителни елементи на тора
 • Бързо и ефективно действие
 • Максимално използване полезната стойност на тора

 

Приготвяне на работния разтвор:

Листните торове ВитаФер®  могат да се смесват с повечето обичайно използвани продукти за растителна защита. Препоръчително е предварително да се направи тест за смесимост.

Последователност:

 • Напълнете половината резервоар с вода
 • Пуснете бъркалката в движение
 • Добавете необходимото количество ВитаФер®
 • Прибавете продукта за растителна защита
 • Допълнете резервоара с вода

Готовата смес трябва да се използва веднага.

Резервоара да се измие след приключване на работа

Начин на приложение:

ВитаФер®  може да се прилага с всички видове пръскачки, препоръчително количество работен разтвор – 20-100 л/дка.

За да се подобри усвояването при листно третиране, пръскането да се извършва сутрин или вечер, или в облачни дни (да се избягват горещите часове на деня).

Расфасовки

Продукти ВитаФер

ВитаФер Грийн

СИЛНО КОНЦЕНТРИРАН, ТЕЧЕН, СУСПЕНЗИОНЕН ТОР СЪДЪРЖАЩ ЕСТЕСТВЕНИ, БИОЛОГИЧНО АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА ОТ РАСТИТЕЛЕН ПРОИЗХОД, ПОВИШАВАЩИ ЕСТЕСТВЕНИТЕ ЗАЩИТНИ МЕХАНИЗМИ НА КУЛТУРАТА СРЕЩУ БОЛЕСТИ И ФИЗИОЛОГИЧЕН СТРЕС Съдържание: микро елементи + естествени растителни биорегулатори +аминокиселини и витамини ВитаФер Грийн е перфектния стимулатор на растежа, развитието на кореновата система, оформянето и растежа на поленовата тръбичка и естествената устойчивост на…

ВитаФер® Алги

Ролята на Кафявите водорасли Ascophyllum nodosum във ВитаФер® Алги
Кафявите водорасли Ascophyllum nodosum растат в изобилие по европейското и американското крайбрежието на Северния Атлантически океан.

ВитаФер® Сяра

ВитаФер Сяра е течен тор за листно приложение, богат на азот и сяра. Високата концентрация на хранителни вещества във висококачествена и бързо усвоима форма, го прави подходящ за култури с по-високи изисквания към сяра и азота като: рапица, пшеница,

СпрейБуст МЕ

Спрейбуст е високоефективен, модерен аджувант, който поставя нов стандарт при подобрителите осигуряващи ефикасността на продуктите за растителна защита. Неговите съставки са сертифицирани като хранителни добавки, поради което употребата..

ВитаФер® N

ВитаФер® N е листен тор за допълнително подхранване и предотвратяване на хранителни дефицити при селскостопанските култури. Той снабдява растенията с всички основни хранителни ементи. Благодарение на..

ВитаФер®  Микро

ВитаФер® Микро представлява иновативна формулация за превенция и контролиране дефицита на микроелементи. Състава на тора отговаря на физиологичните нужди при интензивно отглеждане на различни култури. Високото качество на използваните суровини..

ВитаФер® Kомби

ВитаФер ® Kомби е силно концентриран тор за подпомагане на храненето на всякакъв вид растения – полски култури, зеленчуци и овощни.

ВитаФер® Фосфор

ВитаФер® Фосфор е комплексен листен тор с високо съдържание на фосфор. Подходящ е за стимулиране растежа и развитието на култури с повишени нужди от фосфор, особено когато той не може да бъде доставен чрез почвено торене.

Ферти® Сийдс

Третирането на семена е най-ефективния метод за задоволяване първоначалните нужди на поникващата култура с хранителни елементи. Младите растения имат все още слаба коренова система и обхващат незначителен обем почва..

ВитаФер® Бор

ВитаФер® Бор е силно концентриран тор за преодоляване дефицита на бор по бърз и безопасен начин. Това се препоръчва особено за слънчоглед, рапица, картофи, зеленчукови и овощни, поради високата чувствителност на тези култури.

ВитаФер® Калций

ВитаФер® Калций е нов суспензионен листен тор за предотвратяване или отстраняване на калциев дефицит при овощни и зеленчукови култури. Подобрява качеството и съхраняемостта на продукцията, повишава устойчивостта към неблагоприятни условия.

ВитаФер® Калий

ВитаФер® Калий високоефективен течен тор предназначен за ефективно задоволяване нуждите от калий при култури с високи изисквания към този ключов за растенията елемент. Особено подходящ е при почви с намалено съдържание или блокирано усвояване на калия, когато приемът през кореновата система е недостатъчен за изхранването на културата.